IMG_3093.JPG

Gruppeutstilling: Beyond the skin, folds

Hva er kropp? Hvor ender kroppen? Kan den strekke seg, ekspandere utover egne grenser, lik ringer i vann er aktivert av ett senter? Form, volum, farge, masse, mykhet, hardhet, elastisitet. Pust inn, pust ut. Pust inn, pust ut. Den fysiske kroppen bærer med seg sitt liv, sin egen historie. Den setter avtrykk på omgivelsene og relasjonene den berører, og blir selv merket ved berøring. Pust inn, pust ut. Pust inn, pust ut. Kroppen etterlater seg noe, og tar med seg noe annet. Hvordan leve og være i en kropp i konstant transformasjon og utvikling? Hva er egentlig en kropp i denne tiden hvor vi ikke fysisk kan møte eller berøre hverandre, når våre delte opplevelser oppstår gjennom skjerm? Hva er den digitale vekten av et menneske? 

Beyond the skin, folds er en utstilling som utfordrer kroppens grenser og hva det vil si å være (i) en kropp. Studio K inviterer inn til en dynamisk utstilling, bestående av verk av seks utvalgte kunstnere som tilnærmer seg spørsmålet Hvor ender kroppen? på forskjellige måter. Gjennom verkenes mangfold i uttrykk og medium vitner utstillingen om den organiske menneskekroppen og dens ulike muligheter og funksjoner. Ett spørsmål bærer med seg flere, ett verk introduserer nye forslag til definisjoner for hva som er og kan være kropp. Utstillende kunstnere er: Evy Horpestad Tjåland (NO), Katinka Halland (NO), Eirik Melstrøm (NO), Franzisca Siegrist (Sveits/Spania/NO), Astrid Hjortdal (DK) og Paulius Sliaupa (Litauen). Utstillingen er kuratert av Kari Ann Lending Kleiveland.

Åpningstider:
Lørdag 20. mars: 13.00-16.00            åpningsdag
Torsdag 25. mars: 17.00-19.00           
Lørdag 27. mars: 13.00-16.00           
Lørdag 3. april: 13.00                online høytlesning Astrid Hjortdal (https://fb.me/e/1lJ4M9i87)
Torsdag 8. april: 17.00-19.00           
Lørdag 10. april: 13.00-16.00           
Torsdag 15. april: online performance av Franzisca Siegris kl. 17.00 (https://fb.me/e/2AslEwg0k, tilgjengelig i 24 timer)

På grunn av smittevern vil vi ikke holde en markering på selve utstillingen, og håper dermed på en mer dynamisk flyt av besøkende gjennom åpningstidene.

Gratis inngang og kaffe!

Arrangementet støttes av Rogaland Fylkeskommune og Time Kommune.


Evy Horpestad Tjåland
Evy Horpestad Tjåland (1963) bor på Randaberg og arbeider i Stavanger. Jeg er utdannet ved Kunstskolen i Bergen og Wimbledon School of Art i London, UK. Jeg har hatt separatutstillinger og deltatt på gruppeutstillinger nasjonalt og internasjonal og har deltatt på Caspian Art Biennale 2009 i Azerbaijan. Jeg er medlem av Billedkunstnernes forening Rogaland, BKFR


Eirik Melstrøm
Eirik Melstrøm (f.1987) er billedkunstner, musiker og komponist. Han fullfører sin MFA ved Kunstakademiet i Oslo våren 2021, og har tidligere studert v/Kunstakademiet i Bergen (KMD) og Univeristät Für Angewandte Kunste i Wien. Melstrøm jobber interdisiplinært på tvers av kunstmedier og sjangre, men har i siste år fokusert på lyd, installasjon og tekst.


Paulius Šliaupa (m/ Elia Claessen)
Paulius Šliaupa‘s (1990, Vilnius, Litauen) arbeider med å utforske forholdet mellom kultur og natur, samspillet mellom atmosfære og lys, som påvirker vår hverdag.

Elia Claessen (1997, Leuven, Belgia) er billedkunstner med en BA i interiørdesign i KASK, Gent, Belgia, og studerer for tiden BA i mixed media ved LUCA School of Arts, Gent, Belgia.


Katinka Halland
Katinka Halland studerer ved Kunstakademiet i Bergen (KMD). En sentral del av hennes kunstneriske arbeid er den fysiske kontakten med materialet. Hun jobber ofte i en utforskende prosess der hun lar materialet veilede henne. Det er gjennom denne prosessen hun finner interessante møtepunkt mellom materialbruk og tematikk, der kroppslige organiske former og motsetninger er gjengangere.


Franzisca Siegrist
Franzisca Siegrist er billedkunstner, født i Sveits, oppvokst i Spania og bosatt i Oslo. Hun har utdannelse i billedkunst, produktdesign i tillegg til en master i kunstproduksjon. Hun er medstifter og styreleder i PAO - Performance Art Oslo og har vist arbeidene sine i mange land i Europa, i Asia og USA. Hun jobber hovedsakelig med performancekunst, men også med installasjon, objekter og fotografi, gjerne som en del av en live performance eller med en performativ tilnærming.


Astrid Hjortdal
Astrid Hjortdal (1994, Danmark) undersøker språk, kulturell identitet og historisk skriving gjennom ulike materialer og teksturelle gestuser i kunsten sin. Hun reflekterer over sin rolle som avsender og skaper. Gjennom blant annet tekst, skulptur og installasjon tar hun for seg temaer som konstruksjon av fortelling, høy- og lavkultur og feminisme. Astrid er interessert i skjørheten i historisk forfatterskap og de mange måtene en stemme eller fortelling kan manifestere seg på i vår samtid.

1.jpg
IMG_4478.jpg
5_komp.jpg
3_komp.jpg
8.jpg